Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Niezdarna opieka nad młodszym rodzeństwem
PostWysłany: 05 Maj 2010, 20:53 
nowy tajniaczek

Pamiętam jak gdy miałem 11 lat i opiekowałem się moim młodszym bratem, który co to dopiero się urodził, miałem go zabrać na spacer po osiedlu, kiedy to mama wybrała się na górę, do mieszkania po butelkę z mlekiem. Jednak, gdy już mamy nie było to nie opatrzenie wjechałem wózkiem na krawężnik dość wysoki i w ten sposób wózek się wywrócił. W ten właśnie sposób mój nowy braciszek wylądował na trawniku, na szczęście wypadł z wózka wprost na kocyk, więc nic mu się nie stało.

Byłem na tyle przytomny, że szybko pozbierałem wszystko i włożyłem braciszka do wózka. Zanim mama wróciła to wszystko było posprzątane, a jedynym śladem był braciszek, który głośno płakał i lekko przybrudzony kocyk z wózka.

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Niezdarna opieka nad młodszym rodzeństwem
PostWysłany: 08 Maj 2010, 20:46 
tajniaczek

Ja też kiedyś miałam za zadanie zaopiekować się moją młodszą siostrą.
Mama musiała iść do pracy i nie miała z kim zostawić mojej siostry, ponieważ opiekunka się rozchorowała.
Po długich rozważaniach doszła do wniosku, że ja jestem na tyle duża że mogę zaopiekować się młodszą siostrą...
Tylko tyle, że akurat wtedy ona strasznie płakała, a ja chciałam mieć ją z głowy postanowiłam pohuśtać... niestety niefortunnie uderzyłam w coś i rozbiłam nos siostrze...
Na szczęście zaraz przestało krwawić a że siostra mówić nie umiała to i poskarżyć się nie mogła ... :P

Profil E-mail  

PostWysłany: 03 Sie 2010, 23:30 
tajniaczek

znam podobną historię, jednak skutki takiego upadku ujawniły się po wielu latach, miałeś dużo szczęścia

Profil E-mail  

PostWysłany: 23 Lut 2011, 12:29 
nowy tajniaczek

Ja nie miałam takiego problemu bo nie mam rodzeństwa :lol: :lol: :lol:

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość